Bulgarian Red Wine Nagyobb

NIMBUS PINOT NOIR PREMIUM

Évjárat: 2013
Fajta: Száraz vörös bor
Összetétel: 100% Pinot Noir

Bővebb leírás

9 900 Ft‎ Adóval

Egyéb infó

Évjárat: 2013
Fajta: Száraz vörös bor
Összetétel: 100% Pinot Noir
Mustfok: 25 BRIX
Alkoholtartalom: 14.5%
Palack: "Borgognotta Prestige", 0.750 L

Fahordós érlelés: 10 hónap
Fahordó: új francia tölgyfa barrique, 225 L

Termelõ: Telish, Castra Rubra borászat
Származási hely: Kolarovo falu, Szakar-Hegység, Dél-Bulgária
Védett eredetű bor
A szőlő Castra Rubra borászat saját ültetvényérõl származik, amely Kolarovo falu közvetlen szomszedságában található

Latinul a "Castra Rubra" jelentése: Vörös Vár. Ezt a várat nem régen fedezték fel bolgár régészek, akik szerint ennek a mitikus bizánci erõdítménynek 1500 évvel ezelõtt komoly stratégiai jelentősége volt. Az ásatások bebizonyították, hogy több különbözõ etnikai csoport lakott itt. A vár egy fontos "Via Diagonalis" nevű ősi kereskedői útvonalon állt, amely összekötötte Európát az Orienttel. Több helyen is láthatóak a Rómát és Konstantinápolyt összekötő régi bizánci építésű út maradványai. Az ásatások kimutatták, hogy Castra Rubra egyben település is volt, továbbá létezett egy nagy vendégfogadó utazók és karavánok fogadására.

Castra Rubra borászat építése 2006-ban kezdődött. A borászat egy igazi építészeti remek, amit minden olyan modern technológiával és berendezéssel szereltek fel, amely biztosítja a legmagasabb minőségi előírásokat is és minimálisra csökkenti a szőlőre és a borra gyakorolt külső hatást. A helyszín kiválasztásánál szerepet játszottak nemcsak a kiváló természeti adottságok - a napsütési idő, a gazdag talajösszetétel, a jó vízelvezetés - de a hely átható történelme is.

Vinification: Manual sorting of whole grapes. Cold maceration at 8oC in new French oak barrels 225 l. Spontaneous alcohoic lfermentation. Long post fermetation infusion. Spontaneous malolactic fermentation in new French barrels. Aging and storage in barrels at a controlled temperature and relative humidity.

Tasting Notes:

Bright ruby in color, typical for the variety. The nose is juicy, subtle, with jammy character of wild strawberry, mocca, sweet cream and vanilla. The second impression is with noble earthy and meaty tones, black olives. Splendid structure: full body with velvet tannins and fresh wild fruits in the long, grainy, impressive finish. Wine with a distinguish potential for aging.

Vélemények

No customer reviews for the moment.

Írd meg véleményed

NIMBUS PINOT NOIR PREMIUM

NIMBUS PINOT NOIR PREMIUM

Évjárat: 2013
Fajta: Száraz vörös bor
Összetétel: 100% Pinot Noir